Κύκλοι Σοφίας της Ιερής Θηλυκής Aρχής -Sri Vidya Shakta Tantra

Οι 3 πρώτοι Kύκλοι 30/1, 27/2 και 20/3
Jai Ma….
Νamaste αγαπημένες..οι Σοφοί κύκλοι της Ιερής Θηλυκής Αρχής είναι ένα ταξίδι αναγέννησης μέσα από την σωματική γυναικεία μήτρα στη Συμπαντική Μήτρα της Δημιουργίας. Σκοπός των διαλογιστικών μας συναντήσεων είναι η κατανόηση και ενεργειακή αφομοίωση της Ιερής Θηλυκής Αρχής διότι μας εξυψώνει πάνω από τη σύνδεση της θηλυκότητας με το φύλο, και μας αποκαλύπτει πώς η ίδια η Ζωτική Δύναμη του σύμπαντος είναι το γυναικείο πρόσωπο του Θεού. Το να προσφωνείς και να λατρεύεις τον Θεό ως Μητέρα, είναι μια αρχαία παράδοση στην Ινδία. Η Θεά Μητέρα είναι η Μητέρα του Σύμπαντος. Από τις ποικίλες μορφές λατρείας που επικρατούσαν ανέκαθεν στην Ινδία, η λατρεία της Θείας Μητέρας έχει καταλάβει μια θέση μοναδικής σημασίας. Aυτή η πτυχή του Θεού ως Αιώνια Μητέρα δεν έχει αναπτυχθεί πουθενά τόσο πολύ όπως στη Βέδικη και Ταντρική παράδοση, τις Ουπανισάντ και τις Πουράνας. Με παιδική απλότητα, η βέδικη ματιά οραματίζεται τον Ουρανό και τη Γη ως Πατέρα και Μητέρα. Και η πιο στοιχειώδης αγάπη, είναι αυτή του παιδιού προς τη μητέρα του. Ως εκ τούτου, ήταν φυσικό η Κοσμική Θεία Μητέρα να γίνει κεντρική Θεότητα. Η λατρεία του Θεού ως Μητέρα και η Σοφία της Κοσμικής Μήτρας συμβολίζει και ενεργοποιεί την Πνευματική Γνώση της Ένωσης του Ιερού Θηλυκού και του Ιερού Αρσενικού μέσα σου, αποκαλύπτοντας την αναγέννηση μιας αρμονικής, εξελιγμένης και διευρυμένης Συνείδησης. O swami Rama στο Choosing a Path, διαφωτίζει: ‘Η ένωση του Shiva και της Shakti ονομάζεται Θεία Μητέρα’.

𝗧𝗛𝗘 𝗟𝗜𝗩𝗜𝗡𝗚 𝗚𝗢𝗗𝗗𝗘𝗦𝗦
Όταν η αμέτρητη ποικιλομορφία που εμφανίζεται στη φύση, στους ανθρώπους και σε όλη την ύπαρξη, προσωποποιείται, οραματίζεται από την Sri-Vidya ως oι δέκα-Dasa Μahavidyas. Και κάθε Mahavidya αποτελεί απεικόνιση της αρχέγονης ενέργειάς adi prakriti ή adi parashakti. Η Shakti εμφανίζεται να έχει πολλές μορφές γιατί αποτελεί την πηγή όλων των αρχών και ενεργειών του εκδηλωμένου και μη-εκδηλωμένου σύμπαντος. Στην Τάντρα oι Θεές-σύζυγοι ενσαρκώνουν τη Δυναμική Ενέργεια των ανδρών Θεών και είναι η Shakti τους, που ενεργοποιεί την κάθε λειτουργία τους. Στο μακροκοσμικό επίπεδο η Shakti παίρνει τη μορφή του εκδηλωμένου σύμπαντος, του ονόματος και της μορφής, μέσα από τη διαδικασία της κοσμογέννησης. Σε μικροκοσμικό επίπεδο και το σώμα, η Parashakti ενσαρκώνεται στη λεπτοφυή φυσιολογία της kundalini Shakti.
Η Ταντρική παράδοση βλέπει στη Sri Lalita Sahasranama-Tripura Sundari Mahavidya, τη συμβολική της μορφή, μέσα από την εικόνα της Θεάς και τις λεπτοφυείς τις μορφές το μάντρα και το γιάντρα της που και τα 3 αποτελούν τη Θεά από διαφορετικές όψεις. Πίσω από το συμβολισμό κρύβεται η αλήθεια και η σοφία που σε συνδυασμό με την εσωτερική, διαλογιστική μας προσέγγιση την εσωτερική γιόγκα την άνθηση της bhakti και τη shakti puja-yoni tantra με πνεύμα αγάπης αφοσίωσης και αυξανόμενης οικειότητας, μιλά στη καρδιά κάθε γυναίκας.

Η Αλχημεία της Μήτρας
𝐃𝐚𝐫𝐬𝐡𝐚𝐧 𝐨𝐟 𝐃𝐢𝐯𝐢𝐧𝐞 𝐌𝐨𝐭𝐡𝐞𝐫
Οι Θεματικές ενότητες στις οποίες θα διεισδύσουμε διαλογιστικά ενεργειακά θεραπευτικά και μουσικά στους Κύκλους Σοφίας της Ιερής Θηλυκής Αρχής 30/1, 27/2 και 20/3 μαζί με την πρακτική- prana shakti puja και την εσωτερική yoga είναι: Σύνδεση με τη Μήτρα το αιώνιο μυστήριο του αρχέγονου σκότους γεννά το Φως. Γέννηση, Έμμηνος Ρύση, Ενηλικίωση κατανόηση των σταδίων και της Θηλυκής Αρχής. Ο Θεϊκός Σχεδιασμός, πως το μυστήριο της Δημιουργίας είναι κωδικοποιημένο στο γυναικείο σώμα-Κοσμική Μήτρα. Ο Σεληνιακός κύκλος και ο συντονισμός τους με τους κυκλικούς ορμονικούς ρυθμούς της μήτρας, Βιολογικοί κύκλοι Ζωής- Πως τα κύματα της αλλαγής μπορούν να σε ενδυναμώνουν
Ευλογία Μητρότητας. Αγάπησε το σώμα σου, Δημιουργικότητα και Σεξουαλικότητα. Υποσυνείδητο και καθαρισμός νοητικών εντυπώσεων και τραυμάτων, σεξουαλική καταπίεση, κακοποίηση, σε οικεία ατμόσφαιρα αγάπης και ευλογίας μέσα από τη yoga της μήτρας και τη θεραπευτική ροή της Shakti.
Σύνδεση της μήτρας με την καρδιά και άνοιγμα στην εμπιστοσύνη. Δημιουργική έκφραση Εμμηνόπαυση. Ζωή και Θάνατος. Η Μάνταλα της Μήτρας, Εορτασμός μοίρασμα, καθοδήγηση. Το εκστατικό μουσικo-χορευτικό ταξίδι και το μοίρασμα θα συνοδεύει όλους του Κύκλους Σοφίας Της Ιερής Θηλυκής Αρχής.
Η Σοφία της μήτρας μιλάει στην καρδιά όλων των γυναικών, μέσα από την εσωτερική yoga ξεδιπλώνοντας βαθιά σοφία με ενεργειακή αφομοίωση που κάθε γυναίκα χρειάζεται ώστε να πορευτεί αρμονικά. Η απώλεια της Σοφίας της Μήτρας έχει δημιουργήσει την ανισορροπία και το διαχωρισμό δημιουργώντας μια διαστρεβλωμένη όψη της πραγματικότητας, εγωϊστική κοινωνική συμπεριφορά, απώλεια των οικογενειακών αρχών δυσκολία και αντιπαλότητα στη σχέση γυναίκας-άνδρα. Θεράπευσε και ισορρόπησε σωματικά και ψυχικά βιώνοντας βαθιές καταστάσεις αγάπης και ευδαιμονίας αναζωογονώντας το σώμα, τις ορμόνες και τη νευροχημεία σου, άμεσα, επανασυνδέοντας τις πρωταρχικές σου ενέργειες στο πεδίο της αγάπης, της Κοσμικής Μήτρας και της Θεάς Μητέρας, απελευθερώνοντας παλιές πληγές γύρω από την καρδιά και τη σεξουαλικότητα σου. Το αίσθημα ντροπής για την αληθινή, ελεύθερη, ερωτική φύση, η καταπίεση της φυσικής ροής, απορρίπτει την αληθινή σου έκφραση και εκδηλώνεται ως χαμηλή αυτοεκτίμηση, κατάθλιψη, κλειστή μήτρα, καταπιεσμένη σεξουαλικότητα, απουσία οργασμού, σωματικά θέματα, φόβο, θυμό και προσκολλήσεις. Αφομοίωσε συνειδητά και ενσωμάτωσε τη Σοφία της Ιερής Θηλυκής Αρχής και της Κοσμικής Μήτρας εναρμονίζοντας τη ροή μεταξύ των δύο πόλων μέσα σου. Η ισορροπία αρσενικής και θηλυκής Αρχής σε οδηγεί στην αναγνώριση της Ολότητας, στην Πνευματική ανύψωση και την Υπέρβαση. Ξεπερνώντας τα στερεότυπα στάσου πάνω στην Δύναμη σου αφήνοντας πίσω τις κοινωνικές πεποιθήσεις και γνώμες σχετικά με το γυναικείο ρόλο. Με ανοιχτές και ζωτικές μήτρες μπορείς να εκφραστείς ελεύθερα μέσα από την καρδιά σου. Μάθε συνειδητά να εισέρχεσαι στη μήτρα ώστε να αναδυθείς και να εκφράσεις καθαρά την αλήθεια μέσα από την Καρδιά.
Περισσότερα για τους Κύκλους…
Στο ‘Tripura Sundari Ashtakam’ του μεγάλου Adi Shankaracharya, που αντιπροσωπεύει το πνευματικό Φως της Ινδίας, περιγράφεται η Lalita ως η Μητέρα, που προσφέρει απλόχερα καταφύγιο. Στη Rig Veda περιγράφεται ως η ενεργειακή δύναμη που φέρνει καθημερινά το φως στον κόσμο είναι η Adity η Ουράνια Μητέρα, η Θεά της Δημιουργίας, η προσωποποίηση του Άπειρου όπου μέσα στην κοσμική Μήτρα της κρατιέται όλο το Σύμπαν. Το Θεϊκό πρόσωπο της Θηλυκής Αρχής είναι ο Δυναμισμός η Λάμψη και η Δημιουργική Έκφραση της Ενσυνείδητης Ύπαρξης, η Επέκταση των Σφαιρών της Συνείδησης, η Παλμική Δόνηση της Κοσμικής Μήτρας, το Παλάτι, ο Ιερός κήπος, ο Λωτός, το Ρόδο, η Αμβροσία, η Αμρίτα. Μέσω της πύλης της μήτρας, μπορείς να ενσωματώσεις τη σκιά και το φως, διότι περιέχει τη Δύναμη της Ζωής και του Θανάτου αποκτώντας πρόσβαση στη φωνή της εσωτερικής καθοδήγησης. Η Μητέρα Θεά, κάνει την εμφάνισή της στην Kena Upanishad ως Uma Haimavati, η Δύναμη του Brahman. Στην Taittiriya Aranyaka αναφέρεται ως σύζυγος του Rudra. Στην παράδοση της Sri-Vidya, η Θεά Lalita θεωρείται η ενσάρκωση της Αdi ParaShakti ή της Υπέρτατης Θείκής Γυναικείας Αρχής. Το Lalita Sahasranama Stotra, ο ύμνος των 1000 ονομάτων της Τripura Sundari, ένας από τους σπουδαιότερους, λατρεύεται απ’ όλες τις παραδόσεις. Είναι Sundari, η πιο όμορφη και Τripura, αφού ζει και διαπερνά τις τρεις πόλεις, ή τις 3 συνειδησιακές καταστάσεις. Η Devi Bhagavata Purana, η Durga Saptashati ή Devi Mahatmya στη Markandeya Purana και η Tripura Rahasya (Το Μυστήριο πάνω από την Τριάδα), που αφηγείται ο Dattatreya και που αποτελεί μία αρχαία πραγματεία στα σανσκριτικά, από τις σπουδαιότερες της non dual σχολής Advaita Vedanta, είναι μερικά μόνο ενδεικτικά αρχαία ιερά κείμενα που εξυψώνουν την MahaDevi ως Θεία Μητέρα και Απόλυτη Δύναμη. Στον Σαϊβισμό του Κασμίρ είναι η Απόλυτη Δύναμη του Shiva-svatantrya. Ο σπουδαίος μύστης, Yogi, φιλόσοφος, μουσικός και ποιητής Abhinavagupta έχει αφιερώσει πολλά κεφάλαια στην υπέρτατη Shakti στο αριστούργημά του Tantraloka’ ή Tο Φως της Tantra’. Η Devi Durga περιγράφεται ως η Vidya-Γνώση σε όλα τα όντα και ως όλα τα είδη ενεργειών που διαπερνούν την ύπαρξη μας. Η Shakti, στην Τάντρα, αντιπροσωπεύει τη Συνείδηση που λειτουργεί σε διαφορετικά επίπεδα του σύμπαντος. Η εκδήλωση μας μέσα στο άπειρο σύμπαν, αντιπροσωπεύεται από την Adi Parashakti ή Devi ή Κοσμική Μητέρα και συμβολίζει τη Δημιουργική Δύναμη της Συνείδησης που έχει επίγνωση της Θεϊκής ταυτότητας της. Συναντάται ως Μητέρα, Αδελφή Κόρη, Αγαπημένη, Νύφη και Θεά, ως, Θεία Έμπνευση, Αρμονία Πνευματικός Δυναμισμός, Αρχιτέκτονας των Κόσμων.
Η Σοφία της Μήτρας είναι αιώνια ισχύει για όλα τα ανθρώπινα όντα, ανεξάρτητα από το γένος τη φυλή, την κάστα, το χρώμα ή τη θρησκεία- είναι οικουμενικής φύσης- και αγγίζει τον πυρήνα της δημιουργίας και της ανθρώπινης εμπειρίας. Η Κοσμική Μήτρα είναι το Δημιουργικό Κενό, η παλμική δόνηση, η πηγή, που εγκυμονεί άπειρο Δυναμικό, ένας ωκεανός αγάπης που συνεχώς γεννά και αγκαλιάζει το όλον. Ξεχύνεται με την εκστατική λαχτάρα να σχετιστεί, να αναπτυχθεί, να διευρυνθεί.
Είτε Ινδική, Θιβετιανή, Γνωστική, Χριστιανική, Αιγυπτιακή, Εβραϊκή…ο εσωτερικός πυρήνας δεν παύει να είναι ο ίδιος. Έτσι κάθε παράδοση την περιγράφει προσωπικά, γιατί εμπνέει αφοσίωση σε όλους όσους είναι προσανατολισμένοι σε Αυτήν. Τα ονόματά της άπειρα: Mαρία, Kuan Yin, Lakshmi, Parvati, Sophia, MahaDevi, Kali, Tara, Adi Shakti, Μητέρα Φύση, Γαία..
Το έβδομο δίστιχο στο Ardhanarishvarastotram του Adi Shankaracharya, εξηγεί την ουσία της Ύπαρξης Shivashakti:
”She dances in delight with captivating beauty at face of Creation which springs forth from them. His dance of destruction is in fury and the Cosmos subsides back in them. She is the Mother of this world and He is the Father. Such is the wonderful nature of ardhanarishvara, I bow to shri Shiva and Lord Shiva.”
”Dear One, Tripurā is the ultimate, Primordial Śakti, the Light of manifestation. She, the pile of letters of the alphabet, gave birth to the three worlds. At dissolution, She is the abode of all tattvas, still remaining Herself.
– Vāmakeśvaratantra
JaiShivShakti
Τους Κύκλους Σοφίας της Ζωής και της Θηλυκής Αρχής με αγάπη ανοίγει η Yaariji
:https://advaitashram.org/teachers/
Μαζί της: η Ειρήνη Παναγάκη, με τη μεταμορφωτική της ματιά και βαθιά επίγνωση της εσωτερικής ισορροπίας.
Aπαραίτητα Δήλωση Συμμετοχής με email: yaari@advaitashram.org ή inbox
https://www.facebook.com/lena.yaari/
Ελεύθερη Είσοδος, όμως κατόπιν δηλώσεως συμμετοχής-απαραίτητα.

The event is finished.

Date

Jan 30 2022 - Mar 20 2022
Expired!

Time

7:30 pm - 10:30 pm

Location

Ναπολέων Λαμπελέτ 15-17 - Shakti's Home
Ναπολέων Λαμπελέτ 15-17 - Shakti's Home
QR Code