Shaktipat Deeksha – Tantric Sadhan

Τον πυρήνα της Trika Shastra και της Maha Siddha Yoga, αποτελεί το ξύπνημα και η ανάταση της ενέργειας της kundalini. Σύμφωνα με την Trika tantra, η Υπέρτατη Πραγματικότητα ή Siva ή φωτεινή αγνή συνείδηση, εκτελεί πέντε κοσμικές λειτουργίες: τη δημιουργία, τη συντήρηση και διάλυση του σύμπαντος, την απόκρυψη της αληθινής φύσης αυτού του κόσμου και την παροχή Χάριτος-anugraha, μέσω της οποίας τα ανθρώπινα όντα μπορούν να συνειδητοποιήσουν την αλήθεια για τον εαυτό τους και το σύμπαν. H Shaktipat Deeksha είναι η μετάδοση της πνευματικής δύναμης από τον siddha guru στον αναζητή με σκοπό την αφύπνιση της εγγενούς βιοψυχοπνευματικής ενέργειας, την ενέργεια της συνειδητότητας ή shakti kundalini. Η πνευματική διαδικασία του ξυπνήματος αυτού προκαλεί τη συνεχή διεύρυνση της συνειδητότητας. Το Samadhi ή φώτιση, είναι η υπερβατική συνειδησιακή κατάσταση στην οποία αναγνωρίζεις πως είσαι μόνο η θεϊκή Παρουσία, διακρίνεις μέσα από τη θεϊκή Δύναμη της kundalini την αλήθεια της άμορφης αληθινής σου ταυτότητας ως το ‘φως’ της επίγνωσης και πως ο κόσμος δεν είναι παρά μία αντανάκλαση, σύμφωνα με την απόλυτα ελεύθερη δύναμη Της Βούλησης Του μέσα στην Μία Καθολική Συνειδητότητα Του. Eίναι η ευδαιμονική συνειδησιακή κατάσταση πέρα από την εννοιολόγηση και την ταύτιση με την πεποίθηση πως η Ύπαρξη σου περιορίζεται και ταυτίζεται με το σώμα. Η ταύτιση σε σχέση με αυτό το σώμα ονομάζεται γέννηση και το τέλος της θάνατος. Όταν αυτή η ταύτιση γίνει ισχυρή, καθιερώνεται η προσωπικότητα και το καθολικό, το κοσμικό, το άπειρο, εμφανίζεται ατομικό, πεπερασμένο. Ο σκοπός της αφύπνισης της kundalini είναι να επιτύχει το φυσικό samadhi. Καθώς η kundalini εξυγιαίνει το νοητικό πεδίο διαπερνά τα τσάκρας, εξομαλύνει τη ροή του prana στα λεπτοφυή nadis διαλύει τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα και ανυψώνεται στο κεντρικό nadi shushumna, μεταμορφώνοντας την οπτική του αναζητητή έως ότου τελειοποιηθεί φυσικά η πνευματική sadhan-sajaj samadhi. Το sushumna ονομάζεται επίσης και brahma nadi (το κανάλι του Απόλυτου), samvitti nadi (το κανάλι της συνείδησης), madhya nadi (το κεντρικό κανάλι) ή To μονοπάτι της Mέγιστης Shakti Kundalini.
‘madhya vikasac chidananda labhah’ «Όταν το κεντρικό nadi ξεδιπλώνεται, βιώνει κανείς την ευδαιμονία της Συνείδησης.” μας λέει η Pratyabhijnahridayam του Κashmir. Όλη η sadhan προσανατολίζεται στην τέλεια εσωτερίκευση, στη μετάβαση από τη ταύτιση με τη νοητική κατάσταση των εννοιολογικών σχηματισμών και σκέψεων (που είναι η διχοτομημένη-δυαδική κατάσταση που επικρατεί η αντίληψη διαφορετικότητας), στη nirvikalpa στην ταύτιση με την αδιαφοροποίητη, μη-δυϊστική συνειδητότητα, δίχως vikalpas (οπότε και συμβαίνει απορρόφηση της ατομικής συνειδητότητας ή chitta, του ατομικού νου στην κοσμική συνείδηση Chit-Chaitanya ή Samvit. Η ανάλυση της εσωτερικής βιβλιογραφίας και των παραδόσεων φανερώνει πως η shakti kundalini καλείται με πολλά διαφορετικά ονόματα, αποτελώντας παγκόσμιο βίωμα μυστικιστικών διδασκαλιών επί χιλιάδες χρόνια. Η γνώση της kundalini παραδοσιακά μεταδίδεται από τον Siddha guru στον αναζητητή της αλήθειας. Η καθολική στατική διάχυτη άμορφη, συνειδητότητα (chaitanya-samvitshakti μετασχηματίζεται αρχικά σε δυναμική πρανική ενέργεια pranashakti- και εργάζεται και σε ατομικό κ σε καθολικό επίπεδο. Η πρανική ενέργεια διαπερνά τα πάντα και αποτελεί το σύνδεσμο της φυσικής-υλικής και της νοητικής μορφής της ενέργειας. ‘Prak samvit prane parinata’ διαβάζουμε στο αρχαίο κείμενο της yoga Tattvartha Sutra, ‘Η πρωταρχική άμορφη, δίχως περιεχόμενα συνείδηση Chaitanya, κατά τη διαδικασία της εμφάνισης της Δημιουργίας, αρχικά μεταμορφώνεται σε pranashakti’ και εκφράζεται (ακαθάριστα), περιορισμένα, στο ανθρώπινο σώμα μέσα από την αναπνοή. Γι’αυτό και η αδιάκοπη επίγνωση της αναπνοής σε απορροφά διαλογιστικά. Μία από τις σπουδαιότερες φιλοσοφίες της Ινδίας Κashmir non-dual Shaivism διδάσκει πως ολόκληρο το σύμπαν περιέχεται σε 36 στοιxεία ή tattvas. Το τρίωρο ταξίδι μας θα ανακαλύψουμε τα πρωταρχικά ακαθάριστα tattvas, τα Pañcha Mahābhūtas, τα Πέντε Μεγάλα Στοιχεία, Γη (pṛtihvī), νερό (jala), φωτιά (tejas), αέρας (vāyu) και αιθέρας-χώρος (ākāśa). Θα παρατηρήσουμε πως αναδύεται το ένα από το άλλο και θα αναγνωρίσουμε τα λεπτότερα στρώματα της Ύπαρξης μέσα από την απορρόφηση των στοιχείων ξεκινώντας από τη γη, κατά την αντιστροφή της διαδικασίας, ανακαλύπτοντας την λεπτοφυή κοσμική ενέργεια.
Ένα τρίωρο βιωματικό εργαστήριο: Shaktipat και Tantric Sadhan που στοχεύει στη ψυχική κάθαρση, τη συναισθηματική και νοητική αποφόρτιση, στη διαύγεια και την ισορροπία. Στην πρακτική συγκέντρωσης στον οραματισμό με χρήση αρχετυπικών συμβόλων και στον διαλογισμό η shakti, η ενέργεια, εκδηλώνεται με διάφορους τρόπους. Όσο πιο λεπτoφυής είναι η συχνότητα της ενέργειας, τόσο πιο βαθιά και μεταμορφωτική είναι η εμπειρία. Μία καθοδηγούμενη sadhan που θα απελευθερώσει τη δημιουργικότητα σου.
΄΄Samvit or Universal Consciousness is the centre of everything, for everything depends on it for its existence. In the empirical order samvit is at first transformed into prana. Assuming the role of pranashakti, resting in the planes of buddhi, body etc, it abides principally in the madhya nadi, in the innermost central channel of prana in the spinal column. When the prana shakti, in the central channel develops or when the central universal consciousness develops in any other way, one acquires the bliss of universal consciousness and becomes liberated while living.”
-Ksemaraja, Tantric Master and philosopher οf Kashmir
Η δήλωση συμμετοχής, γίνεται μέσω, email/inbox και την πληρωμή του ποσού.
Εmail:yaari@advaitashram.org/ 6955067017 (Grigoraki Eleni)
Κόστος εργαστηρίου:25ευρώ
Hari Om
Τantric Sadhan with Υaariji, Siddha Guru and Shaktipat Acharya of AdvaitAshram

The event is finished.

Date

Dec 12 2021
Expired!

Time

2:00 pm - 5:00 pm

Cost

25 Euro
AION YOGA

Location

AION YOGA
Αγίας Λαύρας 21 ΑΘΗΝΑ/ATHENS
Category

Organizer

Yaariji
QR Code

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *